OKUDA SAN MIGUEL

Vine a visitar la instal·lació a partir del 25 de setembre i de manera gratuïta el divendres 24 de setembre amb motiu de les festes de la Mercè!

Especial La Mercè

24 setembre d'11h a 20h 
INVITACIONS

Del 25 de setembre al 10 de novembre de 2021

COMPRA ARA

Públic general: 8€ 
Comunitat #LiceUnder35 i menors 16 anys: 5€

Visites de dilluns a diumenge a partir de les 11h. 


Conegut per les seves obres geomètriques i patrons de colors, l’artista irromp la Sala Miralls del Teatre amb una instal·lació que estableix un diàleg entre passat i futur en l’inici de la temporada del 175è aniversari del Liceu.

La proposta està configurada per 3 components principals: una estrella escultòrica al centre del Saló que porta com a nom "Kaos Star", els "Soulkeepers"(personatges màgics que contemplen l’obra) i la transformació de les butaques de l’espai. L’artista planteja aquests tres elements per convidar l'espectador a reflexionar sobre el passat, el present i el futur de la creació contemporània.

El "Kaos Star", símbol recurrent en l'obra d’Okuda, a primera vista pot recordar a una estrella però és en realitat una rosa dels vents. Més enllà d'indicar els 4 punts cardinal, ens mostra, a través d'infinitat de braços asimètrics, la idea d'un món ple d'oportunitats i camins de seguir. “Un missatge de llibertat i de confiança en el nostre present per triar el nostre futur” assegura l’artista. Al voltant trobem a quatre "Soulkeepers" que la contemplen, uns ‘éssers màgics’ que l'artista incorpora a moltes de les seves creacions.

Segons Okuda, “els personatges serveixen per protegir l'essència i la funció de les mateixes i vetllen perquè el seu art connecti amb l'espectador”. La intervenció de les butaques amb patrons multicolors està plantejada perquè l'espectador pugui integrar-se en l'obra, sentir-se part d'ella i connectar amb el seu univers creatiu.

El públic que tingui entrada per veure un espectacle al Liceu del 22 de setembre fins a l'11 de novembre podrà veure la instal·lació d’Okuda San Miguel de manera gratuïta, així com l’exposició a Foyer del reconegut fotògraf Manuel Outumuro, que estarà disponible fins al juliol. El Teatre també dona la possibilitat de visitar les mostra a tot el públic amb visites programades. Les entrades adquirides serviran per veure ambdues obres, a un preu de 8€ per al públic en general i 5€ pels membres registrats a la ‘Comunitat Under35’.